________________________________________________________________________________________

Filip Gade har veret fastansat som Kantor i Vestre Gausdal Prestegjeld siden 1. Mai 2003 i en 70% stilling. Han er pr. 15. Oktober blevet tilbudt stillingen som Kantor på Geilo, Norges største skisportsted (”Far til fire” & ”Min Søsters Børn i sneen”, Dr. Holms Hotel m.m.m.) og i Hol kommune på full tid og har takket ja til denne stilling.

Dette er en kæmpe chance at få: Man bygger netop i øjeblikket en ny kulturkirke til 16 millioner i fjellet på Geilo, som skal indvies i 2010. Udover kirkerne på Geilo får Filip yderligere 5 kirker under sig; det usædvanlige er dog at de alle ligger indenfor en radius af ca. 40 kilometer fra Geilo, hvilket er korte afstande efter norske forhold. I hovedkirken i Hol, hvor der er plads til over 500 mennesker, er der et glimrende Øyvind Gangfløt orgel fra 1980 på 18 stemmer med tremolo i både hoved- og svelleværk.

Den  siste sommerkonsert i Skei Fjellkirke onsdag d. 13. August bliver således en form for avskjedskonserter i Skei Fjellkirke og Lillehammer distrikt i det hele tatt i hvert fall i denne omgang.

Det er dog med blødende hjerte, at Gia & Filip Gade søger bort fra Dronning Margrethes Fjellkirke på Skei, med alt det de har bygget op der, og hvor de har spillet flere gange med Dronning Margrethes tilstedeværelse og har skabt en fantastisk kirkegang med alle de danske turister. Trøsten er dog, at forholdene på Geilo er endnu større, da det jo er det helt store danskersted i skisæsonen i Norge (Når at der er 6.000 skiturister på Skeikampen er der over 25.000 på Geilo), og at de således kan føre nogen af de mange positive erfaringer, de har gjort omkring Skei Fjellkirke videre til både gamle og  nye fjellkirker på Geilo.

Filip har foreløpig tatt 1 års permisjon fra sin faste stilling i Vestre Gausdal og har jo også prøvetid i den nye stilling, så inntil videre beholder Gia & Filip Gade deres dejlige hus på Skeislia, ligesom at sønnen deres , Niklas Gade, inntil videre fortsætter på sin ungdomsskole i Vestre Gausdal, som at han er meget glad for. Men hvor mye at Gia & Filip Gade vil ha tid til at musisere i Skei Fjellkirke og i Lillehammer og omegn fremover, vil bare tiden kunne vise. 

Gia & Filip Gade byggede i en årrekke en voldsom omfangsrik karriere opp med mange TV-, radio- og internasjonale artist-optredender og også op mod 150 kirkekoncerter i ind- og utland.

I starten av dette millenium trakk Gia og Filip Gade seg af helbredsmessige årsaker tilbake til og opp i fjellet i det tørre fastlandsklima i  Norge nær Lillehammer v/ destination Skeikampen. En stor del af deres virke har de lagt i Skei Fjellkirke, hvor at de over 6 år har bygget en tradisjon for velbesøkte sommerkonserter opp, ligesom at de sammen med sokneprest Gustav Schmidt fra Østre Gausdal, som netop  har hatt avskjedsgudstjeneste, har  bygget en tradisjon for usedvanlig velbesøkte jule- og musikkgudstjenester i skisesonen opp.
 

Gia & Filip Gade og Gustav Schmidt har gennem de siste 3 årene fordoblet kirkegangen i Skei Fjellkirke på juleaften: Forrige jul blev julegudstjenestene på Skei omtalt i NRK P1 som ”folks bedste juleminne” og siste juleaftensdag var der over 500 mennesker i menigheten på de to  gudstje-nester (i en fjellkirke som har faste pladser til 80!). I år har der i snitt fra uke 4 til og med Påske været et sted mellom 70 og 100 på tirsdags aftens gudstjenestene, en kirkegang som er helt fantastisk og overdådig set i forhold til det normale såvel i dette område som i hele distriktet.

Besøg deres hjemmeside: www.filipgade.dk
______________________________________________________________________________


© Organisternes Nyhedsbrev/ v.Thomas Waagner. Kontakt: Tlf. 87 740001 / 3082 0113 Email: thomas@organist-nyt.dk 
Sitemap